Yaga logo
Forside Om oss Publikasjoner Service Utleie Referanser Lenker Verktøy Kontakt oss
PRODUKTER OG TJENESTER
Arbeidsmiljø Cavity ring-down spektroskopi Duggpunkt Flow luft - gass - damp - væske FTIR Gassdeteksjon Lekkasjedeteksjon SF6-målinger GC Kalibrering og gassblanding Klimagass / GHG Kvikksølv MAP – Mat & Pakk Miljørapportering NOx-måling Oksygen Portable instrumenter Sampling og gassbehandling Service Støv Teflon Utleie Utslipp til luft Varmeslanger

Elektrodynamisk støvmåling

I løpet av de siste 20 årene har PCME utviklet et spekter av støvmålingsteknikker med ulike egenskaper. Felles for dem alle er at de har vist seg å være grunnlag for innovative, pålitelige, nøyaktige og sporbare instrumenter for kontinuerlig støvmåling.

ElektroDynamic™ støvmålingsinstrumenter tåler mye og tilbyr nøyaktig måling i applikasjoner med lavt støvnivå (f.eks. etter posefilterrensning). De er et praktisk alternativ til optiske systemer ved anlegg med mindre vedlikeholdsressurser til disposisjon.

Elektrodynamisk støvmåling er en teknikk PCME er alene om å kunne tilby. Denne typen instrumenter er ideelle for overvåking av industrielle prosesser med posefilterrensning. Dette er en ikke-optisk teknikk som yter en nøyaktighet og pålitelighet som er god nok til å oppfylle kravene til TUV og MCERTS QAL1 sertifisering for slike anlegg. I tillegg yter instrumentene godt ved både kvalitativ og kvantitativ overvåkning av filterløsninger, samt filterlekkasjedeteksjon og filtersviktdeteksjon.

Nøkkelegenskaper:

 • Stor følsomhet for støvnivåer under 0.1 mg/m3 mens man fremdeles yter godt når støvkonsentrasjonen når opp mot 500 mg/m3.
 • Upåvirket av hastighetsvariasjoner innen typisk posefilterhastighet (8-20 m/s).
 • Upåvirket av forurensning på sensorstangen (noe som kan forårsake signaldrift i andre typer instrumenter som også benytter elektriske sensorer) og egnet for overvåkning av elektrisk ladd støv som "dekker sensoren", f.eks. karbonsvart.
 • Kan leveres med industrielt herdet og egensikker sensor for farlige områder (gass og støv), høy temperatur opp til 800°C og økt trykk opp til 50 bar.
 • Yter enestående pålitelig måling (MCERTS sertifisert) i fuktige prosesser og sprayapplikasjoner (opsjon - elektrisk isolert sensor)

Sensoren måler strømmen som opppstår når partikler passerer og kolliderer med en jordet sensorstav som er ført inn i røykkanalen. Unikt for ElectroDynamic™ instrumenter er at sensorelektronikken filtrerer out likestrømmen som skyldes partikkelkollisjoner på sensorstaven. Instrumentet måler istedet et signal innenfor et optimalt valgt frekvensbånd som skyldes partikler som passerer sensorstaven. Dette signalet, som er uavhengig av overflaten til sensorstaven, har en stabil og repeterbar sammenheng med støvkonsentrasjonen i mange typer industrielle prosesser.

Sammenlignet med DC Triboelectic Probe Electrification instrumenter og 'induksjonsfølere' er ElectroDynamic™ instrumenter:

 • mer tolerante ovenfor forurensning på sensorstaven (siden de ikke måler kollisjonssignalet)
 • mer stabil ved måling resultater og kalibrering selv ved forurensende støv (beskyttede staver anbefales ikke i tørre applikasjoner, dermed unngås drift som skyldes elektrostatisk ladning)
 • mindre følsom for effekten av variasjoner i hastighet

Sammenlignet med AC Probe Electrification instrumenter har ElectroDynamic™ instrumenter en optimalisert frekvensbåndbredde som utvider området hvor systemet er ufølsomt for variasjoner i hastigheten.

Sammenlignet med optiske systemer, er instrumentet tolerant ovenfor forurensning og er dessuten ikke gjenstand for feiljusteringer. ElectroDynamic™ instrumenter er dessuten egnet for støvnivåer under 0.1 mg/m3 (driften i nullpunkt hos optiske instrumenter reduserer oppløsningsevnen til slike instrumenter).

Denne typen instrumenter kan leveres med et bredt utvalg av egenskaper og opsjoner:

 • Automatisk elektronisk null- og referansesjekk: signaler innføres i sensorstaven for å sikre at så mye som mulig av målekjeden tested.
 • Automatisk kortslutningssjekk (advarer om mulig ledende vei fra sensorstaven til jord)
 • Patentert automatisk sjekk av forurensning i sensorisolasjonen, en situasjon som ville ført til falske måleverdier.
 • Mulighet for manuell kontroll av linearitet og funksjon
 • Kommunikasjonskontroll for å verifiserer at kontrollenheten svarer korrekt og gjengir korrekt avlesningsverdier fra sensoren(e).

Se også

Teknologi: DynamicOpacity støvmåling
Teknologi: Optisk støvmåling
Teknologi: ProScatter støvmåling

Kontakt oss
Anolitveien 16
N-1400 Ski, Norway
Telefonsymbol(+47) 64 87 75 50
Sertifikater
Økonomi
Dun&Bradstreet logo
Last ned sammendrag PDF symbol
Full rapport er tilgjengelig ved forespørsel.
Informasjon

17.08.2018

CS lanserer FA 515 Ex duggpunktstransmitter for måling av restfuktighet i eksplosjonsfarlige områder.
> Les mer

01.08.2018

Anvendelsesområder for PCME LEAK LOCATE 662.
> Les mer

22.05.2018

Kurz oppsummerer nyhetsåret 2017 med nye og forbedrede funksjoner og lanserer Model 255 Flow Computer
> Les mer

01.05.2018

PCME lanserer LEAK LOCATE 662 for deteksjon av filtersvikt i filterhus med flere filterkammere.
> Les mer

01.05.2018

CS lanserer LD 500 og LD 510, lekkasjedetektorer med kamera og evne til å oppdage selv små gasslekkasjer på lang avstand.
> Les mer

12.06.2017

PCME lanserer DUST ALARM 40, en ny filterovervåknignsløsning med et lettbetjent fullfarge brukergrensesnitt og mange smarte funksjoner.
> Les mer

01.03.2016

Bruk av Gasmet FTIR i klimagassforskning i felt.
> Les mer

20.05.2014

Vi lanserer Gasmet CMM for kontinuerlig måling av kvikksølv.
> Les mer

03.11.2013

Vi lanserer Kurz 454FTB-WGF masseflowmåler for biogass og andre våte gasser.
> Les mer

25.02.2013

Vi lanserer NovaPRO gasskromatograf for prosess.
> Les mer

Fant du ikke det du leter etter, eller ønsker du mer informasjon?

Dersom du ønsker det, kan vi ta kontakt med deg.

Jeg ønsker:
Sender henvendelsen...
Takk for din tilbakemelding.
Henvendelsen er mottatt. Vi vil ta kontakt så raskt som mulig.
Kunne ikke sende henvendelsen. Prøv igjen.